side-area-logo
Er komen 54 flats, 37 assistentiewoningen, 30 studentenkamers en duizend vierkante meter commerciële ruimte voor horeca en handel op de site van het RTT-gebouw

RTT-gebouw Hasselt wordt nieuw stadsdeel

Binnen enkele dagen gaat het openbaar onderzoek voor de vergunningsaanvraag van het nieuwe project aan de voormalige RTT­site in de Paardsdemerstraat en de Bonnefantenstraat in Hasselt van start. ‘Het is de bedoeling dat het voormalige RTT­gebouw een totale herbestemming krijgt’, zegt architect Jo Berben van a2o. ‘Opmerkelijk in de plannen is het behoud van het oorspronkelijke gebouw in de Paardsdemerstraat, een immens pand dat wordt gerenoveerd en zo in al zijn grandeur mee wordt opgenomen in het project. Het bouwdeel aan de Bonnefantenstraat zal worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw die ruimte laat voor een nieuwe publieke doorsteek. Tussen de gebouwen plannen we een groene connectie met binnentuinen en begroeide betonnen luifels, die van de inpandige terrassen volwaardige groenruim­tes maken. Die groene gevel is een concept met grassooren en heesters, die afwisselend en gegroepeerd in grote lengtes de vorm van het gebouw volgen en versterken.’

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Delen
Tagged in