In de media

 • Proximus in Builders Facts (17/05/2017) Open or Close

  Builders facts Proximus Page 1Builders facts Proximus Page 2Builders facts Proximus Page 3Builders facts Proximus Page 4

 • Moeder van Cleaning Masters neemt Talentco over (18/03/2016) Open or Close

  TalentcoTalentco, het bedrijf uit de MC Group van Willem Broux en Caroline Maesen, vaart voortaan onder de vlag van Techni Masters, dochter van de Multi Masters Group. Zowel overnemer als overlater zijn actief in de outsourcing van technische profielen.

  Voor beide partijen is de overname een logische keuze. Talentco was een buitenbeentje in de bedrijvenportefeuille van MC Group, die vooral in het vastgoed actief is. Zo ontwikkelt de groep van Willem Broux en Caroline Maesen momenteel het nieuwe gebouw voor Proximus aan de Grote Ring van Hasselt.

  Voor Techni Masters is de overname de invulling van een blinde vlek, aangezien het bedrijf nog niet in Limburg aanwezig was. Het moederbedrijf van Techni Masters, de Antwerpse Multi Masters Group, is via een ander dochterbedrijf Cleaning Masters, wel al actief in Limburg (Zonhoven). Het is de bedoeling dat Talentco/Techni Masters op termijn ook naar Zonhoven zal verhuizen.

  Bestuurder Philip Paelinck van de Multi Masters Group licht toe: “Deze overname is een logische stap in de ontwikkeling van ons bedrijf aangezien we streven naar een volledige dekking van België. Met de overname van Talentco gaan we niet alleen aan de slag in Limburg, maar kunnen we ook onze positie in Vlaams Brabant en een deel van Wallonië versterken.”

  Voor het personeel en de klanten van Talentco zal er weinig veranderen. Alle activiteiten worden integraal overgenomen.

  Bron: Made in Limburg

 • Offico Immo verwelkomt Proximus in het Business Park De Alverberg (8/12/2015) Open or Close

 • Partena hergroepeert in Hasselts megakantoor (28/04/2015) Open or Close

  “Het is de eerste grote verhuurbeweging (kantooroppervlakte boven de 750 m²) op de Hasseltse kantorenmarkt in de laatste 12 tot 14 maanden,” zegt Willem Broux van Offico Immo, dat na bemiddeling van Wallter (Johan Tackoen), de nieuwe huurders mag verwelkomen. “Wij zijn dan uiteraard ook verheugd dat Partena voor onze locatie en afwerking van onze kantoren heeft gekozen.”

  Bron: Made in Limburg

  Link naar het artikel

   

 • Intermotel Lummen verkocht (14/10/2014) Open or Close

 • Vermelding in newsletter CBRE (29/04/2014) Open or Close

 • Business park De Alverberg in Bouwen aan Vlaanderen (1/02/2014) Open or Close

 • Business Park de Alverberg steltdeuren open (24/04/2013) Open or Close
 • Regionale zetel Mercator in Business Park de Alverberg (09/10/2012) Open or Close

  BRUSSEL - De verzekeraar Mercator gaat in Hasselt een regionale zetel voor Limburg vestigen. Dat heeft de groep, die momenteel fusioneert met Nateus, gisteren bekendgemaakt. Het gaat in een eerste fase om 50 jobs.

  De Antwerpse verzekeraar Mercator maakt deel uit van de Zwitserse groep Baloise. Vorig jaar nam die de verzekeringspoot Nateus van Ethias over. Ethias moest zijn dochter verkopen van de Europese Commissie, in ruil voor de staatssteun die Ethias ontving.
  Vanaf begin volgend jaar, als de juridische fusie een feit is, gaan Mercator en Nateus samen onder de naam 'Baloise Insurance' door het leven. Ze verkopen hun polissen via hun netwerk van zelfstandige makelaars. De hoofdzetel van Baloise Insurance bevindt zich in Antwerpen. De groep (Mercator en Nateus samen) is in ons land goed voor een omzet van 1,06 miljard euro en telt 1.400 medewerkers.

  Herkenrodesingel

  Baloise heeft nu beslist zijn aanwezigheid in Limburg te versterken. Die regionale zetel komt in het businesspark 'De Alverberg' aan de Herkenrodesingel in Hasselt. Het eerste gebouw van dit businesspark staat momenteel in de steigers.
  "Een persoonlijke aanpak is essentieel in onze bedrijfsstrategie", zegt ceo Gert De Winter van Baloise Insurance. "En dat is natuurlijk veel gemakkelijker als je in de buurt bent." Baloise heeft ook in het centrum van Brussel een nieuw gebouw aangekocht als thuishaven voor de Brusselse medewerkers. Die zaten tot nog toe over twee locaties in Brussel verspreid.

  Baloise gaat alvast 1.000 m2 huren in het Hasseltse kantorencomplex 'De Alverberg', en zal er in een eerste fase zo'n 50 werkplaatsen scheppen. Later kan het aantal medewerkers in Limburg nog toenemen. Vastgoedmakelaar Johan Tackoen van de Limburgse Wooncentrale en projectontwikkelaar Willem Broux van MB Projects zijn alvast tevreden met de komst van Baloise. "Ze zochten vooral zichtbaarheid, bereikbaarheid en kwaliteit. Bovendien speelt de verzekeringsgroep met de aankoop in op de trend van decentralisatie, om zo de files voor de medewerkers te vermijden", zeggen de twee.

  Eerder liet ook KPMG al weten dat het volgend jaar zijn regionale vestiging naar hetzelfde kantorencomplex gaat verhuizen.

  Bron: Dominiek CLAES (HBvL)

 • Nieuw kantoorgebouw aan de Hasseltse Ring (22/09/2012) Open or Close

  Willem Broux van MB Projects (links) en architect Marc Jamaer bij de werf Alverberg: HASSELT - De nog jonge projectontwikkelaar MB Projects laat op dit moment een nieuw kantoorgebouw optrekken langs de Herkenrodesingel in Hasselt. MB Projects nam daarvoor architect Marc Jamaer onder de arm. De investering bedraagt 5 tot 8 miljoen euro. Midden volgend jaar moet hoofdaannemer Kumpen klaar zijn met de werken. KPMG wordt alvast de eerste klant om er kantoorruimte te huren. Ook met een tweede klant zijn er concrete afspraken.

  MB Projects in Hasselt is de vennootschap van Willem Broux en zijn echtgenote Caroline Maesen. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van kmo-bedrijfsgebouwen, kantoren en winkel(-complexen). De Alverberg is hun eerste volledig eigen grote kantoorproject. "En dat maakt het wel spannend", geeft Willem Broux toe.
  Het nieuwe kantoorgebouw van in totaal 4.000 m2 - tussen het hoofdkantoor van Democo en de werf van Delorge aan de Herkenrodesingel - is de eerste fase van een drieluik op een totale oppervlakte van 1,6 hectare. Het gebouw zal twee ondergrondse en vier bovengrondse verdiepingen tellen, en ruim 100 parkingplaatsen.

  "Het gebouw wordt uitgerust met de modernste technieken, krijgt een groendak én elektrische laadpalen", zegt architect Marc Jamaer. Midden volgend jaar moet het klaar zijn.

  Behoefte

  "Er is nog steeds behoefte aan kantooroppervlakten van 750 tot 1.000 m2 van kwalitatief hoog niveau", maakt Willem Broux zich sterk. "We hebben nu al twee huurders, met twee anderen zijn gesprekken aan de gang." Het is de bedoeling dat nadien nog twee dergelijke kantoorgebouwen verrijzen op hetzelfde stuk grond.

  (Bron: HBVL - 22/09/2012)